Sunday, December 4, 2011

Kami Ada Header Baru



Fuhhhhh...
settle gak bende ni.. HAHA
actually aq dah lame nak buat gambar yang cantum-cantum nih, akhirnya!
settle gak.. penat tau aq nak buat, kene detail kat satu-satu part tuh...

yes! finally hasil yang berkesan dan best.. he3..


Selamat Ulangtahun


Selamat Hari Lahir budak comelll... heeeeeeeeeeeeee... :P


Semoga:
-panjang umur
-murah rezeki
-bahagia disamping family
-bahagia disaping si budak poli
-sentiasa pandai jaga diri



dari:
kazen tersayang dan kawan-kawan... HAHA

Wednesday, November 30, 2011

Kerinduan menyerlah

hye! ni aq masa kecik-kecik... comel kan? dah pandai bergaya dah... macam Bruno Mars.. :)

Assalamualaikum...

oouuhhhh.. terlalu eksaitet nak update blog..
he3..
sebab aku sangat bosan menghadap laptop yang berlatar belakangkan almari coklat... grrrrrrr..
maaf ye.. muka di-sensored, disebabkan terlalu tension dengan assignment.. :)


okey, berbalik kepada tajuk entry...

kalau la ada time machine... hmmmmmmmmm...
aq nak balik zaman kecik-kecik dulu..
tak nak jadi besa.. nak jadi budak-budak je..
tak de assignment,.
aq tak nak masuk U...
he3..

kalau boleh, aq nak jadi budak sekolah menegah balik.. HAHA
macam nih..
he3.. mase form 4... zaman tak tahu apa tu MATANG.. he3..

haaah! ni form 5, aq pengawas... :)


buat pengetahuan, aq ada banyak assignment,, lecturer pun satu, bagi la assignment awal-awal sem dulu.. tak la aq tergedik-gedik nak settle hujung-hujung sem nih.. dah la penuh ngan test,kuiz... aissshhhh...
grrrrrrr.. sume ad dalam kepala ni.. HAHAH
dengan self-problem xsettle settle..

tapi....
kalau la boleh jadi budak-budak...




radiate love...
:)

Tuesday, November 15, 2011

waiting outside the lines

huh! test aq ad 3 lagi minggu depan... 2 subjek pasal hafal menghafal.. 1 pasal kire mengire.. he3.. tp aq lg minat sbjek kire mgire uh.. sbb xbosan sgt.. kalu buat tutorial ad siap skema lg.. he3..
okey2.. memandagkan hari ni niat nak mengupdate blog berkobar kobar.. tp xtaw nak tulis ap.. HAHA..
so, aq menexposed kan diri aq kearah GREYSON CHANCE.. he3..

my little cute brother.. korang ada??



o.m.g! o.m.g!

greyson!!! adore u much!! i love you!!

macam tu la yang aku tengok kat fb.. ramai orang dah tergila-gilakan  mamat kenit ni.. heeeeee...

aq pun minat dia.. serius! gile-gile punya serius! HAHA..

kalau korang tengok muke die..

perrrrrrrrrgggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

macam muka aq masa kecik! HAHA

serius aq cakap nih.. xpayah nak gelak-gelak kan aq.. 

waiting outside the lines uh lagu die..

meaningfull kot lagu uh.. die xmacam JB,. xmacm Miley..

tp Miley much better laa..

die cute,suara sedap.. boleh replace bieber kat dunia.. HAHA

I HATE BIEBER... hekhek.. :)

amboooooi~ macam aku.. HAHA



Saturday, November 5, 2011

O.M.G! It's Miley!!!




kenal??..


dah kehabisan idea laa nak update blog.. heeee..
bile time ad idea je, tak de mood pulak..
HAHA..

skrg dah ada mood, nk update pasal idola aku.. heeee..
bukan Justin Bieber, tp Miley Cyrus...


p/s: Justin Bieber tak pernah jadi idola aq.. :P



Kenal??..

kenal kan??

kan??



Party In The U.S.A??..


Ordinary Girl??


When I Look at You??


The Climb??

xkenal search youtube k.. :)
heeee


yang aku nak cerita semalam aku mimpi die..
HAHA..
aku bercakap betul-betul depan dia...
wahhhhhh...
betul-betul fanatik.. he3

lebih kurang macam ni la dialognye..

Me: Hi Miley...

Miley: hey,, hi.. asrul right??

Me: (weird,, =,=") yeahhh.. u know me??

Miley: absolutely my dear fan.. :)

Me: hoooooooooooooooooooooooooooooo!!!!! OMG!!!

Miley: GAGAGAGAGGAGAGA.... (gelak die macam kt gambar ni)


Me: ambbbbbbooooooiii, buruk bebeno... HAHA

Miley: sorrry??.

Me: upppsss...,, owwhhh Miley.. I Love You!!! i've all ur song,all ur album.. almost 100% baby~ HAHA

Miley: i know...

Me: how??

Miley: because i've checked already on ur laptop... right??

Me:  O.M.G!!!!


lepas tuu dah tak ingat ap2.. he3..
happy mimpi aq malam td.. HAHA..


dan dedikasi yang terutama sgt untuk2 semua peminat Miley Cyrus, die send regard kt korang heee...
especially untuk

HAHAHAHAHA.. :)





Monday, October 10, 2011

Wanita tahu??..

Assalamualaikum...

nak tanya kat kaum-kaum hawa..
korang tahu tak most of  lelaki kat Malaysia akan cari pasangan hidup yang bertudung.. tapi kenapa mesti anda free hair??
tak percaya?? even mat rempit pun cakap nak cari perempuan yang bertudung bila kahwin nt... apatah mat-mat yang biasa?? HAHA..

hebat kan dunia?
memang tak boleh nafikan fitrah manusia nak kelihatan menawan,cantik dan di pandang ramai.. hmmm..

HAAH! korang nak kan macam tu??
hargai maruah anda sebagaimana anda menjaga maruah IBU BAPA anda.. yang penting  jaga maruah AGAMA anda...

back to the right path k.. :D

Wednesday, September 28, 2011

Saya Mengaku Saya Justin Bieber!

Assalamualaikum...


Agak-agak berape lama dah aku tak update blog?? HAHA
dr start seminggu sebelum raya sampai ke "laaaa" ni..

amacam raya?
*soalan cepu timah

hekhek.. syawal dah nak habis kan? mood raya dah hilang... puasa 6??? HAAAAAH!!!! :D

okey!
berbalik ke tajuk entry, agak-agak korang sape Justin Bieber??

korang kenal Miley Cyrus??
*cehhhhh,,,lari topik..HAHA.. saje je nk famouskn Miley Cyrus...

aku kat sini just nak cakap yang aku sekarang minat Justin Bieber,..hekhek..
tah laaaa ek.. maybe lepas aku dengar lagu Never Say Never ngan That Should Be Me tuuu..
HAAAAAH!
pecah mangkuk tingkat aku laa..
dulu-dulu aku cakap aku tak minat langsung JB ni..

sebab apa?
1)bajet kiut
2)bajet hensem
3)bajet femes
4)bajet sume pempuan gile kt die
5)bajet SUPRA die mahal gile.. <--- Everlast aku lagi mahal laaaa..HAHA
6)bajet Baby,Baby,Baby o0o0o0o0wwwhhhh...
7) dan semua yang bajet ada pada JB yang dulu..hekhek..

pada aku laa.. JB ni ikon remaja dunia macam Miley Cyrus yang dulu..
habis aku sape?
aku adalah saya.. saya adalah CUTE... hahahahahahahha

agak-agak, ada persamaan tak??




hekhek... yang tak sama just die gambo kt studio, aku gamba kt bilik air Kampus Industri UTeM..HAHAHAH



okey2.. enjoy music JB yang aku minat sekarang k..

lagu yang sungguh INSPIRING sangat-sangat...HAHA



lagu touch-full.. kan,kan,kan???

Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Raya Bloggers

Assalamualaikum bloggers,..

*ni sticky post.. sampai 31 aribulan 8..
agak-agak nak tengok cerita Titanic 5 dalam blog aku, sila ke sidebar "The old and new one".. nanti jumpa la..he3


Agak terharu post aku kan??heee..




kene wish awal-awal takut tak sempat..

Selamat Hari Raya u'll

Sunday, August 21, 2011

Raya tanpa Puasa? Apa makna?

Assalamualaikum..

Walaweyhhh... kontroversi aku punya title post hari ni..
ye tak?

first-first aku nak tanya ni,
korang tengok tak citer cerekarama tv3 semalam?
mesti korang menangis kan?
meleleh sampai sahur baru boleh kering air mata tu..

kalau yang tak menangis tu tak payah tipu laaa..
sebab aku pun nangis..
HAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!
terharu tak?
hati kering macam aku pun boleh nangis..
bersyukurlaa sebab aku ada lagi ibu ayah mase raya ni..
Amin...
Alhamdulillah..


Wokey!
siang-siang tak boleh gosip k..
kite kene direct tooo point..

nak tanya ni..
kalau nak raya,tapi tak puasa apa makna?
mesti tak de feel raya tu kan?
lagi-lagi kalau dengar takbir raya..
tanda pelepasan dari segala ujian Ramadhan..
haaah! time tuh baru feel betul-betul raya..

Raya Aidilfitri actually untuk orang yang puasa..
keekkkekekekek..
perempuan yang baligh lagi normal??
haaah!
tu belakang cerita..

ni abang CUTE nak cerita..
*kene gosip jugak la nampaknye.. he3

kenal tak ngn mamat ni??


taw tak ape motif aku taruk gambar mamat ni?

paisehhhh la korang,, bukan sebab die tak puasa..
sebabnye die ni suke skodeng perangai mamat bangla..
hahaha

sebenarnya mamat ni nak cakap..
tadi mamat ni nampak sorang bangla bawak nasi bungkus ngan air te-o ais masuk rumah dorang..
banyak jugak laaa..



maknanya??
bangla-bangla kat atas kedai aku ni tak boleh raya laa yer..
kekekekekek



paisehhhh ngan psycho laa..
hahaha..


Saturday, August 20, 2011

Bernilainya Harga Seketul Ayam

Assalamualaikum...

Hari ni update siang-siang buta... sebab perut dah laparrr sangat siang-siang ni..
HAHAHA..
puasa kene ikhlas k.. 


wokey.. 
hari ni abang cute tak dapat rasa nikmat SAHUR..
yelaaa, aku tak la dapat nak rasa McD macam orang ni sahur pagi tadi..


Nama beliau Ashikin.. nickname eykin,ekin or comell..
kan ekin??

dah,dah,dah!! aku taw die comel, tak payah tengok lame2 gambo die..
nanti die kembang,. sume part jadi spare tayar balik..
lepas tu nanti angkat kening kt aku.. kan ekin?
HAHAAHAH...


korang tau tak kenapa aku tak sahur tadi??
aku pendekkan cerita je la eh..
kami sekeluarga bangun pukul 5.00 pagi,pagi tadi...
lepas tu, abang aku still nak makan nasi paprik..
suro la die beli sendiri.. kirim sekali harung..
haaaah!! die balik pukul 5.30 pagi..

paisehhhh punya mamai lagi, aq bagun pukul 5.40 pagi..
mase tu laa nak basuh muka,hilang kan taik gigi dengan gosok gigi..
dah xsempat ni nak sahur aku cakap dalam hati..

tiba-tiba...
nak niat nak ratah ayam paprik tuuuu..
baru gigit hujung-hujung..
Allahuakbar,Allahuakbar..

Arrrrrggggggggggggggghhhhhh!!!!

"dalam hati aku cakap"
*pak bilal!! kenapa awal sangat!!!??*






rugi siot!!!


Wednesday, August 17, 2011

Aku memang Anti-MatBangla

Assalamualaikum...
(entry yang panjang,,luahan perasaan)HAHAHA



Ayam Golek!!!
Ayam Golek!!!
Ayam Golek!!!


HAHAHA..
saje nak mention yang aku makan ayam golek tadi..he3..
tapi tak lah sedap sangat sebab sambalny pedas sangat..
tak de FEEL nak meratah ayam tu..






wokey.. tak da nak merepek gila-gila malam ni..
cuba korang tengok tajuk entry aku ni..
bole buat kontroversi tak??
bole masuk Melodi?

agak-agak geng2 orang yang di mention kat ats uh ad blog tak?
bak meh url dorang, aku nak follow,,
pastu aku nak cerita apa yang dorang buat kat negara kita ni..

mesti korang tertanya kan kenapa aku anti sangat kat geng ni..
bukan anti kat negara dorang!!
cop,cop,cop,cop!!
tidak sama sekali.,
aku just benci dan Anti kat mamat-mamat bangla yang ber IMIGRAN kat negara kita ni..

bagi korang yang selalu dan rajin menyinggah blog dan facebook budak comel ni, kompem-kompem korang 
tau yang aku memang anti-bangla..HAHAHA
for those yang jarang berinteraksi dengan kaum mereka aku yakin dorang mesti cakap macam ni

- bajet ko bagus sangat!!
-weyh!! 1Malaysia r
-perrggghhhhh,, mulut lu macam longkang laaa
dan etc..

nak tau apa sebabnya??
aku cerita ni berdasarkan pengalaman aku ye..
aku ambil SAMPLE dari bangla kat kawasan kedai aku ni..

sebab yang pertama dan utama kenapa aku anti mamat ni sebab BAU BADAN..
fuhhhhh! bau pekong.. pergi kerja langsung tak mandi aku rasa.. pergi kerja dah bau macam hape, lagikan balik kerja??!! HAAAAAAh!! Makcik Cleaner kat Pasar Taman Air Biru pun lari..

sikap dan attitude yang membuat negara Malaysia sebagai negara sendiri..
he3..
nak tau kenapa aku cakap macam tu?
aku nak tanya, bangla-bangla yang kerja syift pagi pergi kerja pukul berapa??
mesti la around 7 dengan 8 pagi kan?
nak tau ape dorang buat? sampah yang berlonggok dalam rumah dorang uh, dorang baling terus kat bawah,
suuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppp tepat singgah dekat depan kedai aku.. sapa tak marah kan?HAHA

lagi satu, bulan puasa ni aku kerap berbuka kat kedai.,., kebetulan! bangla kerja syift malam pukul 7, masa tu lah azan Maghrib berkumandang... pada masa tu lah bangla-bangla ni berkumpul membuat satu persidangan untuk menunggu bas express ke kerja... dan kebetulan pada masa tu jugak laa segala jenis kahak dikeluarkan dengan di iringi music yang meloyakan orang tengah berbuka..waaaaahhh!!! takde feel wo0o0o nak berbuka!!!

isi ke-4, aku nak tanya kepada sesape yang ada kedai la kan.. apa perasaan korang kalau ada bangla datang kedai lepastu buat muka FRIENDLY gila punya semata-mata nak berhutang SERINGGIT!!
weyh! kompem marah kan,.. niat tak ikhlas langsung..HAHA.. macam gaji xcukup nak berhutang, beli digi RM5 tapi nak bayar RM4.. isshhhhhhh.. kalau nak bayar tak pe, tapi buat bodoh je bila aku tanya.. yang aku pelik, kenapa dorang tek pergi hutang kat kedai cina.. biar kasi mampus..HAHAH... pernah satu hari tu, aku maki gila-gila kat mat bangla yang suka hutang ni.. memang marah gila r hari tu..

maybe tu je kot aku nak cerita.. banyak lagi kes-kes mat bangla ni.. tapi yang kat atas tu la paling aku tak suka.. maybe dorang tekanan perasaan kot sebab berjauhan dengan family.. who knows?? patutlah bangla xpernah duduk rumah flat, sebab kene halau ngan jiran-jiran sebelah.. apa yang aku cerita ni just untuk berkongsi, bukan membenci tapi ANTI..hahaha.. memang dah tak boleh tahan la ngn dorang.. 
satu sifat bangla yang aku tau adalah dorang jalan berkumpulan..
salah sorang mesti jadi TRANSLATOR..kan,kan,kan??..sebab tak ramai yang pandai cakap melayu..


okey.. sampai ni je bebelan aku.. bersama-sama ni aku sertakan SALAM PERANTAUAN AIDILFITRI dari bangla Malaysia ke Bangla Bangladesh...
*ape kepelik bunyi nyer~


SELAMAT HARI RAYA MERA BANCHA!!
CHALOOO BETTTYYY...





Tuesday, August 16, 2011

When I Look At You


Such
  • A Beautiful Song.
  • A Meaningful Lyrics,
  • A Lovely Melody,
  • A Best Voice,
  • A Pretty Women,
  • A Best of Both World Women...hakhak




Everybody needs inspiration,
Everbody needs a song.                                                     beautiful melody,
When the night's so long.
Cause there is no guarantee,
That this life is easy.

Yeah when my world is falling apart.
When there's no light to break up the dark,
That's when I, I, I look at you.
When the waves are flooding the shore,
and I can't find my way home anymore.
That's when I, I, I look at you.

When I look at you,
I see forgiveness,
I see the truth.
You love me for who I am,
Like the stars hold the moon,
Right there where they belong.
and I know im not alone.

Yeah when my world is falling apart,
When there's no light to break up the dark,
That's when I, I, I look at you.
When the waves are flooding the shore,
and I can't find my way home anymore,
That's when I, I, I look at you.

You, appear just like a dream to me.
Just like kaleidoscope colors,
That cover me,
All I need,
Every breath that I breathe,
Don't you know you're beautiful!

Yeah

When the waves are flooding the shore,
and I can't find my way home anymore,
That's when I, I, I look at you.
I look at you, Yeah, Woah.

You, appear just like a dream to me.



When I Look At You by Miley Cyrus





The Winners of
-Broadcast Film Critics Association Awards (Critics Choice Awards) 2009
-Kid's Choice Awards (Best Actress) "The Last Song" 2010
-Teen's Choice Awards (Choice Music=Single) 2010
-Teen's Choice Awards (Love Song) 2010
-UR Fave International Video (Much Music Video Awards) 2010
-MTV Europe Awards (Best Song In Album) 2010



did u watch ths film yet?? 
kalu belum.. download je..he3..
Kakak Miley tak marah.. hakhak...

watch the trailer first.. dan aku guarenteee-se guarentee nye korang nak tengok cerita uh..



Segmen 1:: Kartun Kegemaranku Di waktu Baby

Assalamualaikum..


2 kali aku post entry, sume dalam 1 malam..HAHAH.. hebat tak?
biasa r, aku malam-malam buta memang suka blogwalking,lagi kalau nampak link yang membuka mata aku yang boleh mengalahkan taik mata ni..he3..


okey.. aku join contest ag..
ada yang marah? eleyhhhh.. jeles la tu.. sebab aku join byk sgt contest., tak payah tension-tension.. aku join sesaje je nak full-kan aku punye blog-archive.. ahaks!


he3.. kita try speak english k..
First of all, I would like to tepuk-tepuk tangan kepada aztiqah0216 because she able to held a simple and gampang punya contest..HAHAHA..


The given name for the contest is....jen,jeng,jeng....
Segmen 1:: Kartun Kegemaranku Di waktu Baby




shock tak?
terkejut tak?


like a kid right?HAHA


weLL, it seem like a child., but i'm not a childish... i'm matured right now ok.. he3..




so,here the banner for the contest..


wooow! such a cute bubble(power puff girl)
*click at the banner to go through to the owner of the contest home


andddd,, my feveret cartoon since I was Child untill now, is...
kruuukkkk,kruukkk,,kruukkk..
ape??
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Go,Go Power Rangers!!!
hahaahha..
best kan?

lagi-lagi part dorang bertukar!!
bertukar!!! bertukar!!!

Power Rangers la feveret aq mase kecik-kecik dulu.. yeah,weird i know..


the most important question here is..
Power Rangers ni cartoon ke adik??


heyyyyyyyyyyy!!!
ada aku kisah?
do i care?

我有一个故事吗?

நான் ஒரு கதை?

1 malaysia keluar!!


yang penting,
Mak I Tak Marah Pun Kalau I Nak Buat Kuih Sempreeeetttt..

okey! back to the root..
kenapa aku minat sangat kt power rangers?
sebab!
they're COLOURFULL!!
MEANINGFULL!!
SUPERFULL!!
PENYELAMAT-FULL!!
BEST-FULL!!
WONDERFULL!!
JOY-FULL!!
SUPREME-FULL!!
dan
BEAUTIFULLLLLLLLLLLL!!!
hahahaha...


all the red rangers bergabung to destroy the monster yang jahat lagi tak hensem..
he3.. cool kan?
red-ish je semua..hikhik..


and this is the most my feveret power rangers..
Wild Force Rangers!!!
jeng,jeng,jeng.....





paling hebat Power Rangers ni adalah pada Zords(Robot) die..
fuhhhhhh! kompem gempak..hikhik






wokey... tamat ber child-ish.. i'm matured back..hakhak..




Monday, August 15, 2011

Demi Nokia,PS dan £300..

Assalamualaikum...


Halo0o0o0o0o0opppppp...
ni abang nak tanya.. adik-adik ada SKYPE tak??
HAHAHAHA..
ada tak?? kalau ada, add abang kat hasrulhazrin27 ye.. 

huh! lagi 1, aku nak cakap, aku pengguna skype yang baru..he3
hari-hari la aku skype-ing..HAHA..
nak join? sama-sama lah kita gamatkan keadaaan dengan menge-CHAT-kan diri anda bersama
abang CUTE ni..HAHAHAHAHA


okey! kita masuk halaman entry kita..
korang ada dengar berita pasal pelajar kita (Malaysia) kene buli??
bukan kene buli lar.. maksudnya kena serang..
serang!!!! he3..
makna kata, kene rompak senang cerita..

diammmmm je, korang tau tak ni??!!!!
tengok video ni untuk maklumat lanjut..
tahun ni tahun yang banyak kes bagi nama Ashraf.. nak tahu kenapa??
fiki-fikir la ya..

okey...

yang ni beginning of the story...

korang nampak tak mamat London yang bajet baik lepastu songlap kat beg Abang Asyraf tu??
nak tengok muka die??

nama diberi Reece Donovan

hensem tak??
eeeeeeeee,, aku lagi cute laaa..HAHA..

macam **** kan bila kita tengok mamat ni lah macam penyelamat ashraf uh,tapi...
harapkan pagar,pagar makan PUDING..
rupa-rupanya dia la yang beria-ria nak merembat handset Nokia,Sony PSP, ngan duit bernilai £300 (RM1,465)... Reece Donovan didakwa menjadi anggota kumpulan yang menggambarkan dirinya sebagai seorang lelaki yang baik semasa dia membantu Ashraf yang berdarah selepas rahangnya dikatakan dipukul oleh sekumpulan pemuda.


macam good-good je kan??


video bawah ni pasal PC (Press Conference) *sidang media
best kan? tetiba femes satu Malaysia.. tah2 Asyraf ni dapat pampasan dari kerajaan London..
Haaaaaaaaaaaaaaahhhh!! beraya sakan laa abang London kita..he3


okey... buat masa ni,, Mamat London bajet hensem uh (Reece Donovan) di penjara di sebuah penjara.. 
aku pun tak tahu penjara mana.. kalau penjara Pudu,rasa-rasa aku dah nak kene roboh..
penjara mana tah..

conclusian..Padan Muka!! tak dapat la Reece Donovan uh nak beraya dengan family beliau di London..HAHA


untuk keterangan dengan memaparkan ayat-ayat yang sopan, anda boleh lawati http://paspb2.blogspot.com




Sunday, August 14, 2011

Kumbang dan Bunga

Assalamualaikum..

Apa khabar budak comel??.. baik? sihat?
mesti la sihat kan? dah nama budak comel..

okey,hari ni memang hari yang mendebarkan... nak tau sebab apa?
-aku tunggu result contest dr abang Telaga Putih
-tengok Uncle Lee Chong Wei main badminton
-berdebor nak rasa air katira bulan ramadhan ni mase berbuka tadi..
-tu je kot..HAHA.. berdebor tak??

Hari ini, aku tak larat nak menaip panjang-panjang.. sebab pakcik penat.. 
HAHA.. lagipun dah hari-hari aku asyik update je, nak kosong dah otak aku ni.. aku buat blog just untuk
isi masa lapang aku dengan menaip dan meluahkan semua isi hati,limpa dengan jantung aku ni kat blog..
HAAAAH!! gempak kan? hahah.. kawinla dengan aku..
weeeeeeeeeee~

Berhenti melalut okey,
cube u'll tengok gambar ni..












Terima Kasih banyak-banyak kat pakcik google..

Korang tau tak apa makna gambar ni??


Kumbang dengan Bunga??
tettttttttttttttttttttttttt.ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt..
salah...

Lelaki dengan Perempuan??
teeeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
pun salah

Pak Abu dengan Makcik Joyah??
tetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
hampir tepat

nak tau apa??

makna di sebalik gambar ni adalah...


Kumbang = Lelaki
Bunga = Perempuan

makna kata..
bunga yang tak bersuara tetap diminati oleh kaum kumbang
so, bunga tu tak la gedik-gedik kalau ada kumbang tak suka.. sebab dia tahu siapa diri die..

In fact, bg kaum Hawa, terima seadanya diri anda, 
lawa,cantik,anggun,cute,comel, tu belakang cerita..
mesti ada kaum Adam yang minat kat anda.,
cuma belum ada masanya.. 

macam kes bunga, kalau anda diam, mesti ada kumbang yang akan terlekat.
sebab nampak madu dalam diri anda..


betul tak?
aku cakap betul ke x??!!!!!
*HAHAHAH


Saturday, August 13, 2011

Happy Lefthanded Day!!

Assalamualaikum...

Firstly aku nak korang tau, aku sangat tension hari ni.. lagi-lagi part jage kedai., memang tak boleh tengok muka customer hari ni, asyik nak marah je,nak maki pun ada,...paling aku marah kalau tengok muka bangla,fuuhh!! lagi lah aku nak marah, muka bajet nak friendly tapi kerja asyik berhutang seringgit,. maki terus aku sama bangla tu tadi.. HAHA.. aku pun tak tau la aku apa sebab aku tension,, serius aku tension gila hari ni... aissshhhh..

huh!


okey.. chiLL k, kita masuk tajuk entry kita.. happy sikit.. :D
haaah! COMEL adik kita... he3..


cube tengok gamba brader kita..



ngan



tau tak ape persamaan dorang??..
dah tau?
kompem-kompem korang dah tau sebab dah bulat-bulat terbonjol buncit kat tajuk entry ni..
HAHAHA..

dorang lefthanded..


bukan abang ROCKER "Pada Syurga DiWajahMu" ni..
haaah!! bukan yang ni..


tapi yang ni..



mean Pengguna Tangan Kiri a.k.a KIDAL!


Main point aku tulis entry ni bukan sebab nak meraikan hari-hari istimewa dorang.. tapi untuk menyatakan, korang ni memang istimewa... siap ada hari lagi yang sambut korang.. kalu aku? tunggu jadik bapak laa baru ada orang nak sambut Hari Bapa.. haha..


O.K.U??..
bukan! dorang bukan oku,. dorang less je dalam pengunaan tgn kanan., dorang lagi selesa dan lagi hebat kalau guna tangan kiri,. hebat kan?
*aku puji ikhlas ni

HAHA.. untuk yang lefthanded uh, korang di kira golongan minoriti dalam bidang neurologi tangan-tangan ni..


lagi satu! ramai tau orang ternama lefthanded.. nak tau sape??


Uncle Barrack Obama

Auntie Angelina Jolie

Abang Man Kidal
*kasi ikan goreng sikit bang..


HAHA.. wokey.. jangan lupa tau hari ni hari happy korang.. tapi sayang kan, MAXIS tak bagi call free.. HAHA.. jangan risau, aku ada kat sini nak happy-kan korang...
wokey! kat sini aku list sapa2 yang aku ingat yang die uh lefthanded


haaaah! tu je yang aku ingat, sorry kalau aku ade terlupe... untuk korang yang membaca, tapi lefthanded Happy Lefthanded Day untuk korang..

p/s: jangan ingat korang istimewa.. HAHA..

Friday, August 12, 2011

SEGMEN : KUIH RAYA PILIHAN!

Assalamualaikum...
jangan marah kalau aku join contest lagi.. he3..
contest ni melibatkan feveret kuih raya aku.. fuhhh! dah start mengidam dah ni.. :D



tekan gambar,direct pergi rumah owner contest.. :D



wokey.. nak taw apa kuih raya feveret aku??
jeng,jeng,jeng!!!



yaaaa... Kuih Kakak Madu ni lah feveret aku..hihiih
inilah dia CornFlakes Madu BerMajerin Planta..
*syook habis budak ni...

Kita maen interview r..

#1= Macam mana encik Hasrul Hazrin (HH) bole terjebak dalan kanca CornFlakes Madu ni??

*oo0o0o0wwwhhhh.. first skali saya nk ucapkan terima kasih pada pihak tv3 kerana menjemput saya dalam interview ini.. *senyum kambing
saya terase kesedapan kuih ni semenjak saya kecik lagi.. tiap2 tahun mak saya buat kuih yang sama iaitu Almond London,Tart Nenas,CornFlakes Madu dan Dahlia.. tapi satu je feveret saya iaitu,CornFlakes Madu.. even lepas berbuka pun saya makan cornflakes madu tu..

#2= Apa keistimewaan cornflakes madu pada encik HH??

*hmmm.. paling istimewanya kuih ni senang untuk di buat dan diperbaiki... xpayah susah2 nak meng-Oven mcm kuih2 raya yang lain.. just panaskan kuali,masukkan ramuan2 yang sepatutnya dalam kuali..pastu terus letak dalam mangkuk cawan kertas tu.. he3.. senang kan,kan,kan,kan????

#3=Raya tahun ni,dapat tak rasa kuih tu?

*InsyaAllah dapat, sebab tahun ni mak saya tak dapat buat kuih raya sebab beliau menerima banyak tempahan baju,so saya mengambil keputusan untuk mengambil tender kuih raya dengan mak Hazmizah yer..
banyak jugak saya bo0king.. InsaAllah dapat rasa sebelum saya berangkat ke-UteM,Melaka... harhar

#4=Okey, terima kasih atas kesudian encik HH untuk di interview... Saya respect kat Encik.. encik memang CUTE!!! 

*harhar.. obviously dear.. thts me! harhar.. most welcome untuk awak sebab sudi interview saya... he3..





wokey.. abis suda..
k.. bye2.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...