Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Raya Bloggers

Assalamualaikum bloggers,..

*ni sticky post.. sampai 31 aribulan 8..
agak-agak nak tengok cerita Titanic 5 dalam blog aku, sila ke sidebar "The old and new one".. nanti jumpa la..he3


Agak terharu post aku kan??heee..




kene wish awal-awal takut tak sempat..

Selamat Hari Raya u'll

Sunday, August 21, 2011

Raya tanpa Puasa? Apa makna?

Assalamualaikum..

Walaweyhhh... kontroversi aku punya title post hari ni..
ye tak?

first-first aku nak tanya ni,
korang tengok tak citer cerekarama tv3 semalam?
mesti korang menangis kan?
meleleh sampai sahur baru boleh kering air mata tu..

kalau yang tak menangis tu tak payah tipu laaa..
sebab aku pun nangis..
HAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!
terharu tak?
hati kering macam aku pun boleh nangis..
bersyukurlaa sebab aku ada lagi ibu ayah mase raya ni..
Amin...
Alhamdulillah..


Wokey!
siang-siang tak boleh gosip k..
kite kene direct tooo point..

nak tanya ni..
kalau nak raya,tapi tak puasa apa makna?
mesti tak de feel raya tu kan?
lagi-lagi kalau dengar takbir raya..
tanda pelepasan dari segala ujian Ramadhan..
haaah! time tuh baru feel betul-betul raya..

Raya Aidilfitri actually untuk orang yang puasa..
keekkkekekekek..
perempuan yang baligh lagi normal??
haaah!
tu belakang cerita..

ni abang CUTE nak cerita..
*kene gosip jugak la nampaknye.. he3

kenal tak ngn mamat ni??


taw tak ape motif aku taruk gambar mamat ni?

paisehhhh la korang,, bukan sebab die tak puasa..
sebabnye die ni suke skodeng perangai mamat bangla..
hahaha

sebenarnya mamat ni nak cakap..
tadi mamat ni nampak sorang bangla bawak nasi bungkus ngan air te-o ais masuk rumah dorang..
banyak jugak laaa..



maknanya??
bangla-bangla kat atas kedai aku ni tak boleh raya laa yer..
kekekekekek



paisehhhh ngan psycho laa..
hahaha..


Saturday, August 20, 2011

Bernilainya Harga Seketul Ayam

Assalamualaikum...

Hari ni update siang-siang buta... sebab perut dah laparrr sangat siang-siang ni..
HAHAHA..
puasa kene ikhlas k.. 


wokey.. 
hari ni abang cute tak dapat rasa nikmat SAHUR..
yelaaa, aku tak la dapat nak rasa McD macam orang ni sahur pagi tadi..


Nama beliau Ashikin.. nickname eykin,ekin or comell..
kan ekin??

dah,dah,dah!! aku taw die comel, tak payah tengok lame2 gambo die..
nanti die kembang,. sume part jadi spare tayar balik..
lepas tu nanti angkat kening kt aku.. kan ekin?
HAHAAHAH...


korang tau tak kenapa aku tak sahur tadi??
aku pendekkan cerita je la eh..
kami sekeluarga bangun pukul 5.00 pagi,pagi tadi...
lepas tu, abang aku still nak makan nasi paprik..
suro la die beli sendiri.. kirim sekali harung..
haaaah!! die balik pukul 5.30 pagi..

paisehhhh punya mamai lagi, aq bagun pukul 5.40 pagi..
mase tu laa nak basuh muka,hilang kan taik gigi dengan gosok gigi..
dah xsempat ni nak sahur aku cakap dalam hati..

tiba-tiba...
nak niat nak ratah ayam paprik tuuuu..
baru gigit hujung-hujung..
Allahuakbar,Allahuakbar..

Arrrrrggggggggggggggghhhhhh!!!!

"dalam hati aku cakap"
*pak bilal!! kenapa awal sangat!!!??*






rugi siot!!!


Wednesday, August 17, 2011

Aku memang Anti-MatBangla

Assalamualaikum...
(entry yang panjang,,luahan perasaan)HAHAHA



Ayam Golek!!!
Ayam Golek!!!
Ayam Golek!!!


HAHAHA..
saje nak mention yang aku makan ayam golek tadi..he3..
tapi tak lah sedap sangat sebab sambalny pedas sangat..
tak de FEEL nak meratah ayam tu..






wokey.. tak da nak merepek gila-gila malam ni..
cuba korang tengok tajuk entry aku ni..
bole buat kontroversi tak??
bole masuk Melodi?

agak-agak geng2 orang yang di mention kat ats uh ad blog tak?
bak meh url dorang, aku nak follow,,
pastu aku nak cerita apa yang dorang buat kat negara kita ni..

mesti korang tertanya kan kenapa aku anti sangat kat geng ni..
bukan anti kat negara dorang!!
cop,cop,cop,cop!!
tidak sama sekali.,
aku just benci dan Anti kat mamat-mamat bangla yang ber IMIGRAN kat negara kita ni..

bagi korang yang selalu dan rajin menyinggah blog dan facebook budak comel ni, kompem-kompem korang 
tau yang aku memang anti-bangla..HAHAHA
for those yang jarang berinteraksi dengan kaum mereka aku yakin dorang mesti cakap macam ni

- bajet ko bagus sangat!!
-weyh!! 1Malaysia r
-perrggghhhhh,, mulut lu macam longkang laaa
dan etc..

nak tau apa sebabnya??
aku cerita ni berdasarkan pengalaman aku ye..
aku ambil SAMPLE dari bangla kat kawasan kedai aku ni..

sebab yang pertama dan utama kenapa aku anti mamat ni sebab BAU BADAN..
fuhhhhh! bau pekong.. pergi kerja langsung tak mandi aku rasa.. pergi kerja dah bau macam hape, lagikan balik kerja??!! HAAAAAAh!! Makcik Cleaner kat Pasar Taman Air Biru pun lari..

sikap dan attitude yang membuat negara Malaysia sebagai negara sendiri..
he3..
nak tau kenapa aku cakap macam tu?
aku nak tanya, bangla-bangla yang kerja syift pagi pergi kerja pukul berapa??
mesti la around 7 dengan 8 pagi kan?
nak tau ape dorang buat? sampah yang berlonggok dalam rumah dorang uh, dorang baling terus kat bawah,
suuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppp tepat singgah dekat depan kedai aku.. sapa tak marah kan?HAHA

lagi satu, bulan puasa ni aku kerap berbuka kat kedai.,., kebetulan! bangla kerja syift malam pukul 7, masa tu lah azan Maghrib berkumandang... pada masa tu lah bangla-bangla ni berkumpul membuat satu persidangan untuk menunggu bas express ke kerja... dan kebetulan pada masa tu jugak laa segala jenis kahak dikeluarkan dengan di iringi music yang meloyakan orang tengah berbuka..waaaaahhh!!! takde feel wo0o0o nak berbuka!!!

isi ke-4, aku nak tanya kepada sesape yang ada kedai la kan.. apa perasaan korang kalau ada bangla datang kedai lepastu buat muka FRIENDLY gila punya semata-mata nak berhutang SERINGGIT!!
weyh! kompem marah kan,.. niat tak ikhlas langsung..HAHA.. macam gaji xcukup nak berhutang, beli digi RM5 tapi nak bayar RM4.. isshhhhhhh.. kalau nak bayar tak pe, tapi buat bodoh je bila aku tanya.. yang aku pelik, kenapa dorang tek pergi hutang kat kedai cina.. biar kasi mampus..HAHAH... pernah satu hari tu, aku maki gila-gila kat mat bangla yang suka hutang ni.. memang marah gila r hari tu..

maybe tu je kot aku nak cerita.. banyak lagi kes-kes mat bangla ni.. tapi yang kat atas tu la paling aku tak suka.. maybe dorang tekanan perasaan kot sebab berjauhan dengan family.. who knows?? patutlah bangla xpernah duduk rumah flat, sebab kene halau ngan jiran-jiran sebelah.. apa yang aku cerita ni just untuk berkongsi, bukan membenci tapi ANTI..hahaha.. memang dah tak boleh tahan la ngn dorang.. 
satu sifat bangla yang aku tau adalah dorang jalan berkumpulan..
salah sorang mesti jadi TRANSLATOR..kan,kan,kan??..sebab tak ramai yang pandai cakap melayu..


okey.. sampai ni je bebelan aku.. bersama-sama ni aku sertakan SALAM PERANTAUAN AIDILFITRI dari bangla Malaysia ke Bangla Bangladesh...
*ape kepelik bunyi nyer~


SELAMAT HARI RAYA MERA BANCHA!!
CHALOOO BETTTYYY...





Tuesday, August 16, 2011

When I Look At You


Such
  • A Beautiful Song.
  • A Meaningful Lyrics,
  • A Lovely Melody,
  • A Best Voice,
  • A Pretty Women,
  • A Best of Both World Women...hakhak




Everybody needs inspiration,
Everbody needs a song.                                                     beautiful melody,
When the night's so long.
Cause there is no guarantee,
That this life is easy.

Yeah when my world is falling apart.
When there's no light to break up the dark,
That's when I, I, I look at you.
When the waves are flooding the shore,
and I can't find my way home anymore.
That's when I, I, I look at you.

When I look at you,
I see forgiveness,
I see the truth.
You love me for who I am,
Like the stars hold the moon,
Right there where they belong.
and I know im not alone.

Yeah when my world is falling apart,
When there's no light to break up the dark,
That's when I, I, I look at you.
When the waves are flooding the shore,
and I can't find my way home anymore,
That's when I, I, I look at you.

You, appear just like a dream to me.
Just like kaleidoscope colors,
That cover me,
All I need,
Every breath that I breathe,
Don't you know you're beautiful!

Yeah

When the waves are flooding the shore,
and I can't find my way home anymore,
That's when I, I, I look at you.
I look at you, Yeah, Woah.

You, appear just like a dream to me.



When I Look At You by Miley Cyrus





The Winners of
-Broadcast Film Critics Association Awards (Critics Choice Awards) 2009
-Kid's Choice Awards (Best Actress) "The Last Song" 2010
-Teen's Choice Awards (Choice Music=Single) 2010
-Teen's Choice Awards (Love Song) 2010
-UR Fave International Video (Much Music Video Awards) 2010
-MTV Europe Awards (Best Song In Album) 2010



did u watch ths film yet?? 
kalu belum.. download je..he3..
Kakak Miley tak marah.. hakhak...

watch the trailer first.. dan aku guarenteee-se guarentee nye korang nak tengok cerita uh..



Segmen 1:: Kartun Kegemaranku Di waktu Baby

Assalamualaikum..


2 kali aku post entry, sume dalam 1 malam..HAHAH.. hebat tak?
biasa r, aku malam-malam buta memang suka blogwalking,lagi kalau nampak link yang membuka mata aku yang boleh mengalahkan taik mata ni..he3..


okey.. aku join contest ag..
ada yang marah? eleyhhhh.. jeles la tu.. sebab aku join byk sgt contest., tak payah tension-tension.. aku join sesaje je nak full-kan aku punye blog-archive.. ahaks!


he3.. kita try speak english k..
First of all, I would like to tepuk-tepuk tangan kepada aztiqah0216 because she able to held a simple and gampang punya contest..HAHAHA..


The given name for the contest is....jen,jeng,jeng....
Segmen 1:: Kartun Kegemaranku Di waktu Baby




shock tak?
terkejut tak?


like a kid right?HAHA


weLL, it seem like a child., but i'm not a childish... i'm matured right now ok.. he3..




so,here the banner for the contest..


wooow! such a cute bubble(power puff girl)
*click at the banner to go through to the owner of the contest home


andddd,, my feveret cartoon since I was Child untill now, is...
kruuukkkk,kruukkk,,kruukkk..
ape??
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Go,Go Power Rangers!!!
hahaahha..
best kan?

lagi-lagi part dorang bertukar!!
bertukar!!! bertukar!!!

Power Rangers la feveret aq mase kecik-kecik dulu.. yeah,weird i know..


the most important question here is..
Power Rangers ni cartoon ke adik??


heyyyyyyyyyyy!!!
ada aku kisah?
do i care?

我有一个故事吗?

நான் ஒரு கதை?

1 malaysia keluar!!


yang penting,
Mak I Tak Marah Pun Kalau I Nak Buat Kuih Sempreeeetttt..

okey! back to the root..
kenapa aku minat sangat kt power rangers?
sebab!
they're COLOURFULL!!
MEANINGFULL!!
SUPERFULL!!
PENYELAMAT-FULL!!
BEST-FULL!!
WONDERFULL!!
JOY-FULL!!
SUPREME-FULL!!
dan
BEAUTIFULLLLLLLLLLLL!!!
hahahaha...


all the red rangers bergabung to destroy the monster yang jahat lagi tak hensem..
he3.. cool kan?
red-ish je semua..hikhik..


and this is the most my feveret power rangers..
Wild Force Rangers!!!
jeng,jeng,jeng.....





paling hebat Power Rangers ni adalah pada Zords(Robot) die..
fuhhhhhh! kompem gempak..hikhik






wokey... tamat ber child-ish.. i'm matured back..hakhak..




Monday, August 15, 2011

Demi Nokia,PS dan £300..

Assalamualaikum...


Halo0o0o0o0o0opppppp...
ni abang nak tanya.. adik-adik ada SKYPE tak??
HAHAHAHA..
ada tak?? kalau ada, add abang kat hasrulhazrin27 ye.. 

huh! lagi 1, aku nak cakap, aku pengguna skype yang baru..he3
hari-hari la aku skype-ing..HAHA..
nak join? sama-sama lah kita gamatkan keadaaan dengan menge-CHAT-kan diri anda bersama
abang CUTE ni..HAHAHAHAHA


okey! kita masuk halaman entry kita..
korang ada dengar berita pasal pelajar kita (Malaysia) kene buli??
bukan kene buli lar.. maksudnya kena serang..
serang!!!! he3..
makna kata, kene rompak senang cerita..

diammmmm je, korang tau tak ni??!!!!
tengok video ni untuk maklumat lanjut..
tahun ni tahun yang banyak kes bagi nama Ashraf.. nak tahu kenapa??
fiki-fikir la ya..

okey...

yang ni beginning of the story...

korang nampak tak mamat London yang bajet baik lepastu songlap kat beg Abang Asyraf tu??
nak tengok muka die??

nama diberi Reece Donovan

hensem tak??
eeeeeeeee,, aku lagi cute laaa..HAHA..

macam **** kan bila kita tengok mamat ni lah macam penyelamat ashraf uh,tapi...
harapkan pagar,pagar makan PUDING..
rupa-rupanya dia la yang beria-ria nak merembat handset Nokia,Sony PSP, ngan duit bernilai £300 (RM1,465)... Reece Donovan didakwa menjadi anggota kumpulan yang menggambarkan dirinya sebagai seorang lelaki yang baik semasa dia membantu Ashraf yang berdarah selepas rahangnya dikatakan dipukul oleh sekumpulan pemuda.


macam good-good je kan??


video bawah ni pasal PC (Press Conference) *sidang media
best kan? tetiba femes satu Malaysia.. tah2 Asyraf ni dapat pampasan dari kerajaan London..
Haaaaaaaaaaaaaaahhhh!! beraya sakan laa abang London kita..he3


okey... buat masa ni,, Mamat London bajet hensem uh (Reece Donovan) di penjara di sebuah penjara.. 
aku pun tak tahu penjara mana.. kalau penjara Pudu,rasa-rasa aku dah nak kene roboh..
penjara mana tah..

conclusian..Padan Muka!! tak dapat la Reece Donovan uh nak beraya dengan family beliau di London..HAHA


untuk keterangan dengan memaparkan ayat-ayat yang sopan, anda boleh lawati http://paspb2.blogspot.com




Sunday, August 14, 2011

Kumbang dan Bunga

Assalamualaikum..

Apa khabar budak comel??.. baik? sihat?
mesti la sihat kan? dah nama budak comel..

okey,hari ni memang hari yang mendebarkan... nak tau sebab apa?
-aku tunggu result contest dr abang Telaga Putih
-tengok Uncle Lee Chong Wei main badminton
-berdebor nak rasa air katira bulan ramadhan ni mase berbuka tadi..
-tu je kot..HAHA.. berdebor tak??

Hari ini, aku tak larat nak menaip panjang-panjang.. sebab pakcik penat.. 
HAHA.. lagipun dah hari-hari aku asyik update je, nak kosong dah otak aku ni.. aku buat blog just untuk
isi masa lapang aku dengan menaip dan meluahkan semua isi hati,limpa dengan jantung aku ni kat blog..
HAAAAH!! gempak kan? hahah.. kawinla dengan aku..
weeeeeeeeeee~

Berhenti melalut okey,
cube u'll tengok gambar ni..












Terima Kasih banyak-banyak kat pakcik google..

Korang tau tak apa makna gambar ni??


Kumbang dengan Bunga??
tettttttttttttttttttttttttt.ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt..
salah...

Lelaki dengan Perempuan??
teeeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
pun salah

Pak Abu dengan Makcik Joyah??
tetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
hampir tepat

nak tau apa??

makna di sebalik gambar ni adalah...


Kumbang = Lelaki
Bunga = Perempuan

makna kata..
bunga yang tak bersuara tetap diminati oleh kaum kumbang
so, bunga tu tak la gedik-gedik kalau ada kumbang tak suka.. sebab dia tahu siapa diri die..

In fact, bg kaum Hawa, terima seadanya diri anda, 
lawa,cantik,anggun,cute,comel, tu belakang cerita..
mesti ada kaum Adam yang minat kat anda.,
cuma belum ada masanya.. 

macam kes bunga, kalau anda diam, mesti ada kumbang yang akan terlekat.
sebab nampak madu dalam diri anda..


betul tak?
aku cakap betul ke x??!!!!!
*HAHAHAH


Saturday, August 13, 2011

Happy Lefthanded Day!!

Assalamualaikum...

Firstly aku nak korang tau, aku sangat tension hari ni.. lagi-lagi part jage kedai., memang tak boleh tengok muka customer hari ni, asyik nak marah je,nak maki pun ada,...paling aku marah kalau tengok muka bangla,fuuhh!! lagi lah aku nak marah, muka bajet nak friendly tapi kerja asyik berhutang seringgit,. maki terus aku sama bangla tu tadi.. HAHA.. aku pun tak tau la aku apa sebab aku tension,, serius aku tension gila hari ni... aissshhhh..

huh!


okey.. chiLL k, kita masuk tajuk entry kita.. happy sikit.. :D
haaah! COMEL adik kita... he3..


cube tengok gamba brader kita..



ngan



tau tak ape persamaan dorang??..
dah tau?
kompem-kompem korang dah tau sebab dah bulat-bulat terbonjol buncit kat tajuk entry ni..
HAHAHA..

dorang lefthanded..


bukan abang ROCKER "Pada Syurga DiWajahMu" ni..
haaah!! bukan yang ni..


tapi yang ni..



mean Pengguna Tangan Kiri a.k.a KIDAL!


Main point aku tulis entry ni bukan sebab nak meraikan hari-hari istimewa dorang.. tapi untuk menyatakan, korang ni memang istimewa... siap ada hari lagi yang sambut korang.. kalu aku? tunggu jadik bapak laa baru ada orang nak sambut Hari Bapa.. haha..


O.K.U??..
bukan! dorang bukan oku,. dorang less je dalam pengunaan tgn kanan., dorang lagi selesa dan lagi hebat kalau guna tangan kiri,. hebat kan?
*aku puji ikhlas ni

HAHA.. untuk yang lefthanded uh, korang di kira golongan minoriti dalam bidang neurologi tangan-tangan ni..


lagi satu! ramai tau orang ternama lefthanded.. nak tau sape??


Uncle Barrack Obama

Auntie Angelina Jolie

Abang Man Kidal
*kasi ikan goreng sikit bang..


HAHA.. wokey.. jangan lupa tau hari ni hari happy korang.. tapi sayang kan, MAXIS tak bagi call free.. HAHA.. jangan risau, aku ada kat sini nak happy-kan korang...
wokey! kat sini aku list sapa2 yang aku ingat yang die uh lefthanded


haaaah! tu je yang aku ingat, sorry kalau aku ade terlupe... untuk korang yang membaca, tapi lefthanded Happy Lefthanded Day untuk korang..

p/s: jangan ingat korang istimewa.. HAHA..

Friday, August 12, 2011

SEGMEN : KUIH RAYA PILIHAN!

Assalamualaikum...
jangan marah kalau aku join contest lagi.. he3..
contest ni melibatkan feveret kuih raya aku.. fuhhh! dah start mengidam dah ni.. :D



tekan gambar,direct pergi rumah owner contest.. :D



wokey.. nak taw apa kuih raya feveret aku??
jeng,jeng,jeng!!!



yaaaa... Kuih Kakak Madu ni lah feveret aku..hihiih
inilah dia CornFlakes Madu BerMajerin Planta..
*syook habis budak ni...

Kita maen interview r..

#1= Macam mana encik Hasrul Hazrin (HH) bole terjebak dalan kanca CornFlakes Madu ni??

*oo0o0o0wwwhhhh.. first skali saya nk ucapkan terima kasih pada pihak tv3 kerana menjemput saya dalam interview ini.. *senyum kambing
saya terase kesedapan kuih ni semenjak saya kecik lagi.. tiap2 tahun mak saya buat kuih yang sama iaitu Almond London,Tart Nenas,CornFlakes Madu dan Dahlia.. tapi satu je feveret saya iaitu,CornFlakes Madu.. even lepas berbuka pun saya makan cornflakes madu tu..

#2= Apa keistimewaan cornflakes madu pada encik HH??

*hmmm.. paling istimewanya kuih ni senang untuk di buat dan diperbaiki... xpayah susah2 nak meng-Oven mcm kuih2 raya yang lain.. just panaskan kuali,masukkan ramuan2 yang sepatutnya dalam kuali..pastu terus letak dalam mangkuk cawan kertas tu.. he3.. senang kan,kan,kan,kan????

#3=Raya tahun ni,dapat tak rasa kuih tu?

*InsyaAllah dapat, sebab tahun ni mak saya tak dapat buat kuih raya sebab beliau menerima banyak tempahan baju,so saya mengambil keputusan untuk mengambil tender kuih raya dengan mak Hazmizah yer..
banyak jugak saya bo0king.. InsaAllah dapat rasa sebelum saya berangkat ke-UteM,Melaka... harhar

#4=Okey, terima kasih atas kesudian encik HH untuk di interview... Saya respect kat Encik.. encik memang CUTE!!! 

*harhar.. obviously dear.. thts me! harhar.. most welcome untuk awak sebab sudi interview saya... he3..





wokey.. abis suda..
k.. bye2.. :D

Thursday, August 11, 2011

Ragut atau Mangsa Keadaan?

Assalamualaikum..

Pakcik,Makcik,Adik,Kakak, dah puas berbuka??.. aku baru habis berbuka.. sedap lauk yang mak aku masak... made-in Annisa Food Restaurant lagi.. hebat kan?, dah 3 hari mak aku me-napow santapan berbuka.. 
biasa la kan? wanita berkerjaya~ tak de mase untuk buat berbuka.. tapi, Alhamdulillah jugak la, Sahur tak pernah me-napow lagi..he3.. complete 11 hari berpuasa,complete sahur tu air tangan mak aku.. he3..
macam SuperMak kan mak aku??..he3

Bberbalik tajuk entry malam ni, saya! sebagai rakyat Malaysia merangkap penduduk bumi yang fana ini 
berkata!
Saya ANTI-RAGUT!!!
hahahahha
tiba-tiba lepas berbuka terfikir ayat tu,, apalagi~ terus buat entry pasal ni..
cuba korang tengok gambar bawah ni.. :D

seraaaaam kan? geli pun ada~
thnx kat buaya-merah.blogspot.com sebab meletakkan gambar ini di blog anda..
actually aku jumpa gambar ni kat google, so, thnx beribu-ribu lemon kat pakcik google..

tujuan aku letak gambar ni sebab nak bagi korang tengok sikit.. terutama kat peragut-peragut kat luar sana,sayangi la nyawa orang lain sepertimana anda menyanyangi nyawa anda sendiri *except mat rempit!*
peragut ada bloggg,he3...jangan lupa follow aku pak peragut,, aku nak interview ko  hahahah!

Wahai peragut, 
kenapa laa ko jadik peragut! hahaha


Berita metro hari ni, ada juga kes maragut.. cube korang baca berita yang aku copy dr abang Metro Khamis hari ni.. :D
KUALA LUMPUR: Kepala seorang lelaki bukan sahaja dilanggar tiga kali dengan motosikal selepas terjatuh sebaik ditolak dua lelaki yang cuba menyamunnya berdekatan Jalan Selesa Ria, di sini, malah turut nyaris ditikam dengan pisau, kelmarin.
Difahamkan, dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi itu, mangsa, Ng, 39, dalam perjalanan menghantar anaknya untuk latihan sukan di Seri Petaling apabila keretanya mengalami kerosakan dan terpaksa berhenti di tepi jalan.

Menurutnya, ketika memeriksa enjin, dua lelaki tidak dikenali dan menunggang motosikal menghampirinya.


“Tiba-tiba seorang daripada mereka menghunuskan pisau sebelum menolak saya hingga terjatuh.

“Lelaki itu cuba menikam saya di dada, tetapi saya mengelak dan pada masa sama, lelaki terbabit cuba merampas beg silang saya, tetapi tidak berjaya,” katanya.


Beliau berkata, seorang lagi lelaki melanggar kepalanya tiga kali menyebabkan dia pengsan.



Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut dijalankan.


MakCik!!! kat sebelah makcik tuuuu!!!
he3,, ni sebenarnya lakonan..dr surat khabar Kosmo aku rasa~
thnx banyak-banyak lagi kat pakcik google..he3

yang ni lagi teruk...
main tarik-tarik dengan perempuan pun termengah-mengah..
ingat perempuan ni Chyna ke?? kalau besar macam BigShow boleh consider lagi laa..



wokey,.,. habis suda membebel..
nak mandi,pastu terawih..he3.. bye2.. :D

Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday #2








On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

source:  Uncle Wikipedia

Tuesday, August 9, 2011

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)

Assalamualaikum...
Lambang Kemegahan 4 September 2011

Hari ni aku terasa excited sekali nak update blog ni..he3.. 
okey, hari ni tajuk entry kita adalah berkenaan dengan UTeM... terasa excited nak tulis sebabnya semalam aku mimpi aku dah masuk UTeM.. harharhar (over-excited ni)..

First-first sekali, aku nak ucapkan tahniah kepada para-para Future Mahasiswa/i UTeM untuk bulan 9 ni... 
kita kawan nak??.. awak email saya k, nt saya reply,. he3
*nak kene pelempang jawa budak ni!!!

Disini, aku nak merakamkan jutaan terima kasih kepada pakcik dan makcik UPU kerana terlihat nama saya dalam qualification untuk ke-UTeM... he3..Alhamdulillah dapat untuk sesi kemasukan September 2011..
*tepuk tepuk

kampus induk dorang... nasib la ko UTeM.. kalu ko UWSM,UIKNM,UTQM*.. kompem2 aku bako ko...
kita bako,kite bako,kite bako!!!!!

*U tu sume di Taja secara Official-ny oleh aku.. he3


Yang membuat aku merana ni sebab tarikh kemasukan pada 4/9!!!
huhhhhhhh!!! dalam raya ke-3 or ke-4 mcm uh...
pergggghhhhh!!!! tak dapat la pakcik saya nak rasa kuih raya Mak long, Pak ngah, Pak Usu, Pak Ucu,,,
tu baru belah mak yang pangkat pakcik makcik kalau belah bapak??... kalau yang pangkat atuk nenek??
yang sama pangkat dengan aku (sepupu sepapart) haaaah!!! mane nak korek mase untuk beraya pakcik??!!
nak rasa kuih SEMPREEEEEET dengan TEMPEYEEEEK pun tak rasa manis nya kalau asyik fikir nak masuk UTeM je.. aisssshhhh...
*marah tahap sampai nak bunuh anak Big Foot ni...

Kita co0l kejap~
fuhhhhhhhhhhhh...
okey tolak tepi kes raya beraya ni..


abang senior!!! ni adik junior nak masuk utem!!! adik nak jadi mcm abg.. SUKSES,SUKSES!!!
hahahaha

Memandangkn kena terima kenyataan, aku terpaksa menyibukkan diri aku dengan menenangkan hati aku yang gusar dan kurang sabar ni.. hahaha...
aku stalker page UTeM, cari lah apa yang patut... tengok-tengok permandangan kat situ,. huh! nasib baik ko UTeM.. hahahaa
nak hilangkan rasa marah punya pasal, aku nyanyi lagu corporate dorang,,
tajuk-nye UTeM Gemilang..
haaaaaaaah!!! kompem best lagu ni.. lagu ni boleh masuk Grammy's Award  aw!!
 Abg Bruno Mars, Kak Miley Cyrus, dan Makcik Jenifer Lopez pun boleh kalah!!!!
sebab apa??,, sebab lagu ni dicipta oleh Pakcik M.Nasir kita..
hebat kan?? jangan main-main dengan UTeM..
hahahahahahaha


hah! dah penat melalut ni, berbuih mulut aku,.
harhar..
conclusion-nye Aku Budak UTeM...
*aku cepuk budak ni kang!
hahaha.. happy tak??
doakan aku yer moga sampai la ke Convocation( betul ke mcm ni eja die??) UTeM uh dalam 4 tahun akan datang.. lepas tu, aku terus kawin!! tak nak tengok godaan dunia dengan nafsu yang membara..
*weyh budak puasa laaaarhhh!!!!
hahaha


wokey.. dedicate to all my friends yang dapat U uh especially budak-budak Matrik!
yang sama U dengan aku, jangan lupe kita ber-DOTA balik la yer...
yang lain uh,gudluck untuk korang kat U nt.. aku tak da, tak bermakna korang tak leh belaja..
*bajet kiut budak ni..
ingat kat mak ayah korang aw, belaja baik-baik., dah dapat elaun,PTPTN, JPA, jangan lupe bank-in kat akaun aku sikit.. aku nak melabur, sebab nak kumpul duit kawin.. harharhar!!!
tak sabar tggu lg 4 tahun nak masuk paper... hahaah

okey la... dah habis..
:D


Notapuasa hari ni: aku benci kalu bangla balik kerja pastu datang kat kedai aku,, huissshhh! bau GLADE PLATINUM pun tak bole hilangkan bau peluh dorang.. Baka ape dorang gune ek???.. =,="

Monday, August 8, 2011

Contest:Kami Datang Nak Duit Raya..

Assalamualaikum...
hari ni aku buat satu lagi keputusan untuk menyertai contest lagi!!! untuk apa?? nak kumpul duit raya laaaaa..hahaha
kalau ada rezeki, Alhamdulillah.. kalau tak de,hmmmm bukan rezeki aku la tu..
contest ni senang je, korang just buat kad raya sendiri (homemade)...

wokey.. kite start men-join contest..
contest ni di held-kan di blog Kak Anis Melon kita yang cute (nak bodek ni~).. hahaha
untuk maklumat lanjut klik banner contest ni...

right click ---> open link in new tab ---> tenung dan baca betul-betul ---> kalu suke, join sekali :D ....


click new tab untuk hasil yang GIANT!!!

p/s: cute kan aku mase kecik2??..

dan, tag sampai kepada yang bertuah... he3
(jangan marah azi)...


done..
:D

Sunday, August 7, 2011

Ramadhan + Puasa #6&7 (Saka ada kat keturunan aku??)

Assalamualikum...
*sorry yer entry ni panjang sikit,aku nak cerita pasal saka kat keturunan aku...



kesian kt pakcik google,, aku asik rembat gamba die je..

mesti pelik kn tajuk entry ni??
bukan yang pasal Saka ada kat keturunan aku?? tp yang Ramadhan + Puasa #6&7... hahaha.. acctually, memang semalam malam ada niat nak update blog,tapi akibat penat sangat dengan tamparan kesedapan iceblended yang diberi nama CoolBlog terus malas nak update.. hahaha
nevermind la kan?

okey, ni nak tanya sikit siapa yang tak puasa semalam tak payah angkat tangan!! (mesti ramai yang tak angkat..)
he3.. bukan apa, semalam aku keluar dengan kawan perempuan aku, terkantoi-nya dia tak puasa.. Disebab-kn oleh ABC.. tau tak apa tu ABC??.. cari sendiri..he3

Iyaaaa... masuk terus kat tajuk entry penting hari ni..
SAKA! apa tu??!!!
bukan SAKAratul maut,
bukan SAKAleton (nick-name skeleton *tengkorak* yang secara official-nya di beri oleh aku) hahha..
tapi SAKA!!,, yaaa!! SAKA!!
o0o0o0o0o yeah!!!! 
*gamatkn keadaan...

just nak tanya,tau tak ape uh saka??

‘saka’ adalah jin atau jin-jin yang diwarisi daripada seorang manusia kepada seorang manusia lain sama ada secara disedari atau tidak, biasanya melibatkan keturunan.

Uncle Wikipedia cakap:
Saka merujuk kepada warisan (kata umbi bagi pusaka ). Ia merujuk kepada warisan, lebih kepada warisan ibu dari warisan bapa (dikenali sebagai baka)(Wilkinson, 1959). Ia mrangkumi kepada semua benda yang diwarisi termasuk harta pesaka, tanah pesaka dan sebagainya.


haaaah!!! dah tau??
huh! dan aku nak cerita kat sini keturunan aku pun ada saka.. tapi bukan belaan, tu saka orang dari jiran sebelah rumah kat kampung aku..dulu tuan saka ni hebat gile, satu kampung kecoh pasal kekebalan dia.. yang hebatnya dia kena langgar lori trailer tapi takde apa-apa yang patah mahupun luka dan  dia merayau satu kampung bawa kayu balak dengan free hand (without bajak balak)hahha..

. selama ni memang tak perasan langsung akan kewujudan saka ni.. saka ni terperasan selepas arwah nenek aku meninggal (al-fatihah).. kenapa???, sebab saka tu dah tak da tuan yang perempuan... haaah! masa tu la merayau saka ni nak mencari adik beradik mak aku... memang kesan-kesan dia ketara sangat kat kakak,abang,adik mak aku uh... semua adik beradik mak aku kena,yang lelaki mahupun perempuan... tapi yang paling kesian dekat kakak ngan adik lelaki mak aku... dorang dulu memang nampak semangat badan sampai terbonjol ada kat perut (yang lelaki).. tapi sekarang kurus kering suda,mengalahkan aku... haaaah!! 

Alhamdulillah la, semalam kasi settle sama ini jin.. Semua adik beradik mak aku berkumpul kat kampung dan bunuh semua jin uh..
mesti korang tertanya kan, ada ke jin bulan puasa ni??
Ustaz uh cakap kat HasrulHazrin27 yang kene gari Iblis dan sekutu Syaitan,bukannya Jin.. Jin ni sama macam manusia,tapi kita tak boleh lihat.. sama la macam bunian.. but! manusia lagi hebat dari jin, sebab manusia lah ciptaan-NYA yang hebat... 




thnx pak cik google sebab bagi gamba niyh.. he3


lagi satu, terpulang la korang nak believe ke tak, sebab aku mula-mula pun tak percaya bila mak aku cakap pasal ni, tapi bila tengok depan mata yang jin tu bercakap (pakai badan cousin aku) baru aku percaya benda benda halus ni..
 ok.. dah habis..
:D




notapuasa: xpayah laaa nk bela saka ni.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...