Wednesday, August 17, 2011

Aku memang Anti-MatBangla

Assalamualaikum...
(entry yang panjang,,luahan perasaan)HAHAHA



Ayam Golek!!!
Ayam Golek!!!
Ayam Golek!!!


HAHAHA..
saje nak mention yang aku makan ayam golek tadi..he3..
tapi tak lah sedap sangat sebab sambalny pedas sangat..
tak de FEEL nak meratah ayam tu..






wokey.. tak da nak merepek gila-gila malam ni..
cuba korang tengok tajuk entry aku ni..
bole buat kontroversi tak??
bole masuk Melodi?

agak-agak geng2 orang yang di mention kat ats uh ad blog tak?
bak meh url dorang, aku nak follow,,
pastu aku nak cerita apa yang dorang buat kat negara kita ni..

mesti korang tertanya kan kenapa aku anti sangat kat geng ni..
bukan anti kat negara dorang!!
cop,cop,cop,cop!!
tidak sama sekali.,
aku just benci dan Anti kat mamat-mamat bangla yang ber IMIGRAN kat negara kita ni..

bagi korang yang selalu dan rajin menyinggah blog dan facebook budak comel ni, kompem-kompem korang 
tau yang aku memang anti-bangla..HAHAHA
for those yang jarang berinteraksi dengan kaum mereka aku yakin dorang mesti cakap macam ni

- bajet ko bagus sangat!!
-weyh!! 1Malaysia r
-perrggghhhhh,, mulut lu macam longkang laaa
dan etc..

nak tau apa sebabnya??
aku cerita ni berdasarkan pengalaman aku ye..
aku ambil SAMPLE dari bangla kat kawasan kedai aku ni..

sebab yang pertama dan utama kenapa aku anti mamat ni sebab BAU BADAN..
fuhhhhh! bau pekong.. pergi kerja langsung tak mandi aku rasa.. pergi kerja dah bau macam hape, lagikan balik kerja??!! HAAAAAAh!! Makcik Cleaner kat Pasar Taman Air Biru pun lari..

sikap dan attitude yang membuat negara Malaysia sebagai negara sendiri..
he3..
nak tau kenapa aku cakap macam tu?
aku nak tanya, bangla-bangla yang kerja syift pagi pergi kerja pukul berapa??
mesti la around 7 dengan 8 pagi kan?
nak tau ape dorang buat? sampah yang berlonggok dalam rumah dorang uh, dorang baling terus kat bawah,
suuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppp tepat singgah dekat depan kedai aku.. sapa tak marah kan?HAHA

lagi satu, bulan puasa ni aku kerap berbuka kat kedai.,., kebetulan! bangla kerja syift malam pukul 7, masa tu lah azan Maghrib berkumandang... pada masa tu lah bangla-bangla ni berkumpul membuat satu persidangan untuk menunggu bas express ke kerja... dan kebetulan pada masa tu jugak laa segala jenis kahak dikeluarkan dengan di iringi music yang meloyakan orang tengah berbuka..waaaaahhh!!! takde feel wo0o0o nak berbuka!!!

isi ke-4, aku nak tanya kepada sesape yang ada kedai la kan.. apa perasaan korang kalau ada bangla datang kedai lepastu buat muka FRIENDLY gila punya semata-mata nak berhutang SERINGGIT!!
weyh! kompem marah kan,.. niat tak ikhlas langsung..HAHA.. macam gaji xcukup nak berhutang, beli digi RM5 tapi nak bayar RM4.. isshhhhhhh.. kalau nak bayar tak pe, tapi buat bodoh je bila aku tanya.. yang aku pelik, kenapa dorang tek pergi hutang kat kedai cina.. biar kasi mampus..HAHAH... pernah satu hari tu, aku maki gila-gila kat mat bangla yang suka hutang ni.. memang marah gila r hari tu..

maybe tu je kot aku nak cerita.. banyak lagi kes-kes mat bangla ni.. tapi yang kat atas tu la paling aku tak suka.. maybe dorang tekanan perasaan kot sebab berjauhan dengan family.. who knows?? patutlah bangla xpernah duduk rumah flat, sebab kene halau ngan jiran-jiran sebelah.. apa yang aku cerita ni just untuk berkongsi, bukan membenci tapi ANTI..hahaha.. memang dah tak boleh tahan la ngn dorang.. 
satu sifat bangla yang aku tau adalah dorang jalan berkumpulan..
salah sorang mesti jadi TRANSLATOR..kan,kan,kan??..sebab tak ramai yang pandai cakap melayu..


okey.. sampai ni je bebelan aku.. bersama-sama ni aku sertakan SALAM PERANTAUAN AIDILFITRI dari bangla Malaysia ke Bangla Bangladesh...
*ape kepelik bunyi nyer~


SELAMAT HARI RAYA MERA BANCHA!!
CHALOOO BETTTYYY...





10 comments:

k-rule said...

ko memang geng bangla..kikiki

Hasrul Hazrin said...

@k-rule
o0o0o0o0... best kot.. nak join?

P#eoniX said...

mmg setuju!!!mmglah x der oghang yang perfect...but atleast dorang neh biler dah dok lama kat malaysia neh baru kiter akan nampak ape yang dorang bwat smenonye....yang haku geram dorang mentang2x da ramai geng kat malaysia bwat besar kepala lak..ngalahkan oghang tempatan...silap aribulan kiter balik kene kondem ngan dorang...nak lagik jenis yang dah de pangkat...dorang bwat orang kiter cam kuli batak dorang...geram haku!!!!tuh pasal aku slalu gaduh ngan dorang tapi,orang kite ader yang setengahnya baik hati...(haku x cakap sume)(bdak baru nak keje ngan bangla)cakap bangla neh baik....rajin...sebab doang x kene lagik...biler dah kene baru nak pecaya dah lambatla woi...ko da kate mulut haku cam longkang...pastuh baru nak caya....(pelik)sory tuan punye blog...haku bkan pe...haku pon penah keje ngan mat bangla,nepal,myanmar...akuh taulah...lagik-lagik dorang makin berlambak kat kl neh...huh!!!!!!

Hasrul Hazrin said...

@P#eoniX
hak ko la derr nak komen kt sini..bukan aq nk delete pun..


panjang gebeno ko pny komen..HAHAH
aku kat sini dah kmpl ngn ramai org laa.. myanmar,bangla,nepal,indon,vietnam.. tp pling ketara yng nmpk buat mcm negara sndiri bangla r.. yg lain uh ingt skit dorang asl dr mne..HAHA.. bg aku, bangla jangan bagi muka sangat,, nt naik lemak.. aku dh byk kali bg muka kat dorang.. tp dorang yang mintak lebih2..

P#eoniX said...

lain kali kene hati-hati...bagik muke dorang nak tangan gak...mari kiter tangan-tangankan dorang neh suh balik bangla....hakhakhak...baru dorang ingat sket !!!yang dorang neh tumpang jer...kiter dah bagik dorang keje kat sini pon x gheti-gheti nak syukur....

Muhammad Aziazfar Bin Mohd Jamal said...

yeah... ko leh wat page anti imigran bangla kat fb... nanti ak join...

Hasrul Hazrin said...

@P#eoniX
hakhak.. yang baik tu xpayah la halau.. yang perangai mcm langsi ni la yang kene halau balik..HAHA

Hasrul Hazrin said...

@Muhammad Aziazfar Bin Mohd Jamal

ko lah buat.. xpasal2 nt kene spam ngn geng bangla..HAHAH

anismelon said...

ade ke org suke org bangla..weeee

Hasrul Hazrin said...

@anismelon
o0o0o0o.. suke org bangla lar ni??HAHAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...