Sunday, August 7, 2011

Ramadhan + Puasa #6&7 (Saka ada kat keturunan aku??)

Assalamualikum...
*sorry yer entry ni panjang sikit,aku nak cerita pasal saka kat keturunan aku...



kesian kt pakcik google,, aku asik rembat gamba die je..

mesti pelik kn tajuk entry ni??
bukan yang pasal Saka ada kat keturunan aku?? tp yang Ramadhan + Puasa #6&7... hahaha.. acctually, memang semalam malam ada niat nak update blog,tapi akibat penat sangat dengan tamparan kesedapan iceblended yang diberi nama CoolBlog terus malas nak update.. hahaha
nevermind la kan?

okey, ni nak tanya sikit siapa yang tak puasa semalam tak payah angkat tangan!! (mesti ramai yang tak angkat..)
he3.. bukan apa, semalam aku keluar dengan kawan perempuan aku, terkantoi-nya dia tak puasa.. Disebab-kn oleh ABC.. tau tak apa tu ABC??.. cari sendiri..he3

Iyaaaa... masuk terus kat tajuk entry penting hari ni..
SAKA! apa tu??!!!
bukan SAKAratul maut,
bukan SAKAleton (nick-name skeleton *tengkorak* yang secara official-nya di beri oleh aku) hahha..
tapi SAKA!!,, yaaa!! SAKA!!
o0o0o0o0o yeah!!!! 
*gamatkn keadaan...

just nak tanya,tau tak ape uh saka??

‘saka’ adalah jin atau jin-jin yang diwarisi daripada seorang manusia kepada seorang manusia lain sama ada secara disedari atau tidak, biasanya melibatkan keturunan.

Uncle Wikipedia cakap:
Saka merujuk kepada warisan (kata umbi bagi pusaka ). Ia merujuk kepada warisan, lebih kepada warisan ibu dari warisan bapa (dikenali sebagai baka)(Wilkinson, 1959). Ia mrangkumi kepada semua benda yang diwarisi termasuk harta pesaka, tanah pesaka dan sebagainya.


haaaah!!! dah tau??
huh! dan aku nak cerita kat sini keturunan aku pun ada saka.. tapi bukan belaan, tu saka orang dari jiran sebelah rumah kat kampung aku..dulu tuan saka ni hebat gile, satu kampung kecoh pasal kekebalan dia.. yang hebatnya dia kena langgar lori trailer tapi takde apa-apa yang patah mahupun luka dan  dia merayau satu kampung bawa kayu balak dengan free hand (without bajak balak)hahha..

. selama ni memang tak perasan langsung akan kewujudan saka ni.. saka ni terperasan selepas arwah nenek aku meninggal (al-fatihah).. kenapa???, sebab saka tu dah tak da tuan yang perempuan... haaah! masa tu la merayau saka ni nak mencari adik beradik mak aku... memang kesan-kesan dia ketara sangat kat kakak,abang,adik mak aku uh... semua adik beradik mak aku kena,yang lelaki mahupun perempuan... tapi yang paling kesian dekat kakak ngan adik lelaki mak aku... dorang dulu memang nampak semangat badan sampai terbonjol ada kat perut (yang lelaki).. tapi sekarang kurus kering suda,mengalahkan aku... haaaah!! 

Alhamdulillah la, semalam kasi settle sama ini jin.. Semua adik beradik mak aku berkumpul kat kampung dan bunuh semua jin uh..
mesti korang tertanya kan, ada ke jin bulan puasa ni??
Ustaz uh cakap kat HasrulHazrin27 yang kene gari Iblis dan sekutu Syaitan,bukannya Jin.. Jin ni sama macam manusia,tapi kita tak boleh lihat.. sama la macam bunian.. but! manusia lagi hebat dari jin, sebab manusia lah ciptaan-NYA yang hebat... 




thnx pak cik google sebab bagi gamba niyh.. he3


lagi satu, terpulang la korang nak believe ke tak, sebab aku mula-mula pun tak percaya bila mak aku cakap pasal ni, tapi bila tengok depan mata yang jin tu bercakap (pakai badan cousin aku) baru aku percaya benda benda halus ni..
 ok.. dah habis..
:D




notapuasa: xpayah laaa nk bela saka ni.. 

8 comments:

k-rule said...

owh,. betul2,tak payah saka sangat kn?

Hasrul Hazrin said...

hahha.. fami.. asl blik kmpg semlm?? sume ad..

.embun. said...

seram gegurl.haha.

Hasrul Hazrin said...

seyes tatut mak itew...

Deq said...

amek kaw..
seram sejuk lak aku duk bce neh...
huhu

Hasrul Hazrin said...

jgn lupe mggu depan aq masuk meminang ko taw yana.. he3

|| A r a W a n i || said...

ABC : Allah Bagi Cuti.. =)

Hasrul Hazrin said...

arawani:cuti tanpa gaji ye.. he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...